06- 53 13 83 99 babs@florax.nl

Ceremonieel huwelijk

Ceremonieel trouwen op jullie eigen unieke locatie!

Deze huwelijken vinden vaak plaats op locaties en of op tijdstippen waar men een speciale herinnering aan heeft maar waar officieel niet getrouwd mag worden. Maar dat is geen enkel probleem, want dan kiezen jullie hier ceremonieel te trouwen. Bijvoorbeeld in jullie tuin of op het strand. Ook kunnen jullie ervoor kiezen om de ceremonie ’s avonds te houden tijdens jullie huwelijksfeest, zodat alle gasten hierbij aanwezig zijn.

Bij een ceremonieel huwelijk kun je doen wat je wilt, waar je maar wilt en hoe je het wilt. Om het huwelijk wettig te maken, kun je op een voordelig tijdstip even langs de gemeente gaan met je getuigen om je officiële jawoord te geven. Dit kan zelfs gratis (je betaalt dan geen leges). Je bespaart hier een aanzienlijk deel van de verplichte legeskosten van de gemeente. (tussen de € 450,= en € 1000,=).

Voor een ceremonieel huwelijk hoef ik me als zelfstandig trouwambtenaar niet te laten beëdigen bij  de gemeente waar getrouwd wordt.

Het plannen van de ceremonie  
De ceremonie zoals in gedachten plannen we samen, alleen het wettelijk stukje heeft dan al plaats gevonden. Als ceremonieel spreker zorg ik ervoor dat jullie speciale wensen, jullie verhaal met volle aandacht en liefde vertaald wordt naar een mooie plechtigheid. Er zal totaal geen onderscheid zijn met een huwelijk.

En je kunt er zelfs voor kiezen om je gasten niet te laten weten dat jullie al voor de wet zijn getrouwd.

De akte die jullie bij de gemeente al eerder hebben ondertekend en die je niet mag houden krijg je van mij na afloop als aandenken mee. 

Meedenkend

Warm & oprecht

Creatief

Persoonlijk

Enthousiast & ervaren

Mijn werkwijze

We beginnen met een vrijblijvende kennismaking. Dan wordt het duidelijk of jullie voor mij willen kiezen. Onze eerste ontmoeting vindt plaats bij mij thuis in Tonden. Gezellig aan de keukentafel met een drankje en een hapje.

  • Hoe voelt het aan?  
  • Hoe zien jullie de ceremonie voor je?
  • Wat kan ik voor jullie betekenen?

Tijdens die kennismaking merken we of we samen een klik hebben.

En als jullie na de kennismaking ‘Yes to….Elly” zeggen en zeker weten dat ik jullie ceremonie mag gaan leiden, dan plannen we een gesprek. Dat gesprek kan dan weer bij mij thuis, bij jullie thuis of zelfs al op de trouwlocatie. Dan bespreken we uitgebreid hoe we ervoor kunnen zorgen dat de ceremonie helemaal bij jullie past! En dan hoor ik graag hoe jullie het bijzondere moment voor jullie zien. Ik geef jullie adviezen en bespreek verschillende originele ideeën om het helemaal jullie moment te maken.

Het gaat perfect worden!

Zeggen jullie ook yes to… Elly?