06- 53 13 83 99 babs@florax.nl

Huwelijk buitenland

Trouwen in het buitenland, op uw droomlocatie!

Dromen jullie van een huwelijk op die ene bijzondere plek ergens in de wereld? Misschien is dat in jullie geval in een chateau in Frankrijk, of op een landgoed in de Toscane in Italië, of met je blote voeten in het zand op het strand van Ibiza. Waar dat dan ook is in het buitenland, jullie willen natuurlijk een bijzondere trouwceremonie om dit samen met jullie eigen gezelschap te beleven. Uit eigen ervaring weet ik hoe romantisch het is om in het buitenland te trouwen. Want zelf ben ik getrouwd in New York.

Veel regelen
Trouwen in het buitenland  brengt behoorlijk wat geregel met zich mee. 
Om het huwelijk officieel te laten erkennen door de Nederlandse wet zullen jullie je goed moeten verdiepen in de voorwaarden en afspraken die het desbetreffende land heeft met Nederland. En er zijn ook landen die het niet toestaan om formeel in het huwelijk te treden als het bruidspaar met twee Nederlandse paspoorten niet woonachtig is in dat land.  Daarnaast heb je te maken met het feit dat er zeer waarschijnlijk geen ambtenaar zal zijn die Nederlands spreekt, waardoor de inhoud van de ceremonie niet of slecht te volgen is. En ook hebben jullie vooraf geen invloed op hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Zo makkelijk kan het zijn
Veel stellen besluiten daarom ceremonieel te trouwen in het buitenland met een eigen gekozen trouwambtenaar. Mochten jullie mij willen als trouwambtenaar bij jullie huwelijk in het buitenland, 
dan zal ik jullie daar ceremonieel aan elkaar verbinden. De voorbereidingen voor de invulling van de ceremonie zijn niet anders dan bij een huwelijk in Nederland. In Nederland nemen we jullie ceremonie tot in detail door en bespreken we zowel de “formele” als de persoonlijke invulling hiervan.

Vaak is het de wens van het bruidspaar om de ceremonie zo in te richten, dat de gasten niet weten dat het een ceremonieel huwelijk is en jullie al eerder in Nederland voor de wet zijn getrouwd. Als dat jullie wens is zal ik daar uiteraard aan meewerken

Meedenkend

Warm & oprecht

Creatief

Persoonlijk

Enthousiast & ervaren

Mijn werkwijze

We beginnen met een vrijblijvende kennismaking. Dan wordt het duidelijk of jullie voor mij willen kiezen. Onze eerste ontmoeting vindt plaats bij mij thuis in Tonden. Gezellig aan de keukentafel met een drankje en een hapje.

  • Hoe voelt het aan?  
  • Hoe zien jullie de ceremonie voor je?
  • Wat kan ik voor jullie betekenen?

Tijdens die kennismaking merken we of we samen een klik hebben.

En als jullie na de kennismaking ‘Yes to….Elly” zeggen en zeker weten dat ik jullie ceremonie mag gaan leiden, dan plannen we een gesprek. Dat gesprek kan dan weer bij mij thuis, bij jullie thuis of zelfs al op de trouwlocatie. Dan bespreken we uitgebreid hoe we ervoor kunnen zorgen dat de ceremonie helemaal bij jullie past! En dan hoor ik graag hoe jullie het bijzondere moment voor jullie zien. Ik geeft jullie adviezen en bespreek verschillende originele ideeën om het helemaal jullie moment te maken. 

Mijn voorkeur gaat er naar uit om een dag voor jullie ceremonie in te vliegen en een dag na de ceremonie weer terug te keren naar Nederland. In overleg zullen we rest van de zaken regelen, zoals vliegtickets, accommodatie voor 2 nachten en vervoer naar jullie ceremonie. Het is daarbij goed om te weten dat ik geen extra kosten in rekening breng voor de dagen dat ik voor jullie in het buitenland ben.

Het gaat perfect worden!

Zeggen jullie ook yes to… Elly?